• strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client0/web42/web/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 77.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client0/web42/web/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 77.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/clients/client0/web42/web/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 77.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client0/web42/web/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 77.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client0/web42/web/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 77.

Barcsi Városi Sport Egyesület Judo Szakosztály

Alapítva: 
1983
Klub címe: 
Barcs zeneiskola "B" épület
Klub elérhetősége: 
jana67@index.hu
Klub képviselője: 
Janecsek László: vezetőedző
Klubról: 

Barcsi Városi Sport Egyesület Judo Szakosztály A szakosztály 1983-ban alakult meg Barcsi Vörös Csillag MGTSZ – Péterhida Sportegyesület Judo Szakosztály néven, Hidasi Ervin szakmai irányításával. Az alapítók között Hidasi Ervin mellett feltétlenül meg kell említenünk Békefi Lajos, Kardos Ferenc és Bonevácz Emil nevét. Az egyik alapító tag, Janecsek László versenyzőként kapcsolódott be a cselgáncs szakosztály munkájába, aki az évek során sportoktatói, edzői és szakedzői képesítést szerzett. Az edzések a régi Pápai-bolt (Barcs, Széchenyi u. 20.) épületében kezdődtek meg gyékény judo szőnyegen, a helyszín többször változott: iskolák tornatermeiben és a Technika Center épületében folytatódtak. Jelenlegi helyén, a Zeneiskola B. épületének alagsorában 1990 óta folynak az edzések. 1993-ban a karate és a judo szakosztály alapította meg a Budo Egyesületet, mely 2001-ig működött. (A budo a japán harcművészetek összefoglaló neve.) 2001-ben az újonnan alakult Barcsi Városi Sport Egyesülethez csatlakozott a judo szakosztály. A csatlakozás évében jelentős változást hozott a szakosztály életében Sanpe Aki Kazu 5 Danos japán mester érkezése, aki testközelből ismertette meg a versenyzőket a tradicionális judo szépségével. 2004-2006 között újabb japán mester, a 3 Danos Kondo Fumiaki segítette az edzői munkát. 1990-97-ig Aradi Zsolt volt a szakosztály szakmai vezetője, majd 1997-2002-ig ismét Hidasi Ervin – aki a Magyar Judo Szövetség elnökségének 16 éve tagja, és a Dél-Dunántúli Regionális Judo Szövetség elnökhelyettese – irányításával folytak az edzések. 2002-től Janecsek László tölti be a vezetőedzői posztot. Ő alapította meg a ma is jól működő ovijudót. A szakosztályban négy edző dolgozik. Mind a négy edző a szakosztály volt versenyzője. Edzők: Janecsek László: vezetőedző Szakos Csilla: edző, a Somogy Megyei Judo Szövetség elnökségének tagja Hegedüs György: edző, a Somogy Megyei Judo Szövetség elnökségének tagja Botka Gábor: edző A barcsi judo szakosztály a régióban meghatározó szerepet tölt be a bíróképzésben. Szakos Csilla a Regionális Bíró Bizottság elnöke, aki országos bírói minősítéssel rendelkezik. A szakosztályból egy főnek, Simon Leventének lehetősége nyílott 2003-ban arra, hogy egy évig Japánban tanulmányozhassa a judót. A legmagasabb eredményt elért versenyző Hegedüs György, aki válogatott kerettagként minden országos versenyét megnyerte, valamint edzői és bírói minősítést és 1 Dan mesterfokozatot szerzett. Több mint 20 magyar bajnokkal büszkélkedhet a szakosztály. Lánycsapatuk 2003-ban Magyar bajnokságot nyert. Megalakulása óta több településen szerveztek edzéseket a szakosztály edzői. Darányban Hidasi Ervin, Homok-szentgyörgyön Botka Gábor és Szakos Gábor, Babócsán Szakos Csilla irányította a judózni vágyó fiatalokat. A szakosztály mára már az óvodástól a felnőtt korosztályig képez versenyzőket. Terveik között szerepel egy korszerűbb edzőterembe való költözés, ahol még szélesebb bázisra helyezve népszerűsíthetik a judo sportot

A honlapra anyagot tölthetsz fel!

Főtámogatónk


Belépés

Videó Galéria